STIGLA JE JESEN

Jesen je već prisutan. A da li je i Vaša motivacija za jedno malo jesenje razgibavanje prisutno? Za svaki slučaj, sada ćemo dati jednu malu motivaciju za jesenji trening.

Pet razloga zašto raditi trening na jesen:

1. Pre svega, kretanje na otvorenom je DOBRO! Leti je prevruće, a zimi prehladno za kretanje napolju. Pa šta čekate? Prelazna godišnja doba su najbolja za vežbanje na otvorenom. Bilo da se radi o trčanju, vožnju biciklom, skuteru ili čak intenzivnoj šetnji ljubimca, par sati provedena u prirodi definitivno neće napuniti samo vaše telo, već i dušu. A uz put možete čak i provesti vreme sa svojim ljubimcem.

2. Na jesen ne morate počinjati sve ispočetka. Zar to nije divno? Setite se kako je bilo mučno rešavati se viška nakupljenih zimskih kilograma za leto. Pošto ranije niste pridavali dovoljno pažnje za sebe, prolazili ste kroz kompletnu promenu životnog stila, što je, priznajemo, u početku veoma teško. Međutim, kada vaš ustaljeni zdrav način života postane deo vaše svakodnevice, mnogo je lakše držati se pravila koju ste postavili, nego na proleće početi sve ispočetka.

3. Imate više energije. To je tačno da će većina nas radije prespavati jesenje večeri, ali verujte mi, u ovom periodu ste u najboljoj formi. Pored toga što ste tokom proleća i leta konzumirali puno povrća i voća bogatim vitaminima, sigurno ste našli i neki način da se opustite. Fizičko i mentalno punjenje je apsolutno neophodno, a da ne pominjemo da ovako stečenu energiju možete u sportu u velikoj meri da iskoristite.

4. Razgibavanje će držati loše raspoloženje dalje od vas! Jesen je period kada su mnogi skloniji depresiji i melanholiji. Ipak, ova sezona takođe skriva puno prilika, a ko se bavi sportom, svet će sasvim sigurno videti u drugačijim bojama. Ako imate vežbe koje redovno vežbate, nemojte ni sada prekidati, ali ako ipak želite i imate volju da probate nešto novo, spektar mogućnosti je beskrajan.

5. Bićete manje bolesni! Jesenji period kod mnogih ljudi znači prehladu, grip i malaksalost. Ipak, ovo ne bi trebalo da bude baš ovako! Svako ko trenira svoje telo ima mnogo manje šanse da se razboli. Ko voli uopšte da provodi čitav dan sa začepljenim nosom, mereći temperaturu i uzimajući lekove? Budite aktivni i budite zdravi – čak i na jesen.